OMG no MSG

Co všechno je v Kalifornii organické.

Vlastně ani nevím, co to přesně znamená, že je něco organické. Ale když mají v obchodě banány, tak u jedněch je napsáno organic, a u druhých ne, a ty druhý jsou levnější, a když si je chcete koupit, tak maj všichni řeči.

Takže pokud člověk nechce bejt za blba, musí kupovat věci, co jsou organic, a co v nich není MSG, tedy glutaman sodný. Podle těch všemožných nálepek není skoro nikde, ale stačí chvilka nepozornosti a už se člověk dáví.

Navíc je tu všechno velký. Půl litr koly tu má 591 ml. Borůvky jsou velký jako třesně, třešně jako jahody, jahody jako meruňky. 

A ty porce! Když chcete polívku, dostanete jí litr, a asi je vám jasný, jak velký je tady litr. Burito má kilo, a když ho sním na oběd, nechci druhý den snídat - jenom kafe, ale to kafe se dělá z 19 gramů kávy, to je skoro třikrát víc než u nás...

S takovými porcemi je jasný, že všichni Američani jsou tlustý. Jenomže ouha, žádný tlustý Američany tu nepotkávám. Klišé nefungují - když někomu říkám, že jsem z České republiky, z Evropy, tváří se smutně: Proč všichni Evropani říkají, že jsou z Evropy? To si opravdu myslí, že jsme blbí? Že nevíme, kde je Česká republika?

Až teď o víkendu: Narazil jsem na vypasenou rodinku, tuk z nich jen stříkal. Marně se s kufry cpali do výtahu, vždycky nějaké to sádlo přeteklo.

Byli to Němci.

3 komentáře:

  1. \"...A ty porce! Když chcete polívku, dostanete jí litr, a asi je vám jasný, jak velký je tady litr...\"- jak ze Stoparova pruvodce :)(konecne odklon od evangelickeho prorokovani; zpet na chinin!)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak zjistil před časem Ricarderon, lidem z Bay Area nejlépe polichotíš \"vždyť vy jste vlastně skoro jako Evropani\"...

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem v Americe cosi posílala do České republiky, zeptala se mě pošťačka, kde že to jako je. Tak jsem řekla, že v Evropě. Dostalo se mi šokovaného pohledu s nedůvěřivým dotazem \"to není ve spojených státech?!\" Zeptala jsem se, jestli tam mají nějaký stát s názvem republika, ale nevím, odpovídala dost nejednoznačně :-))

    OdpovědětVymazat