Mozart Open Cup: Mahler byl druhý!

Praha (od našeho dopisovatele) - Družstvo "Mahler" ve složení Pavel, Helena, Fiksu pojka, Zwíře a P~O obsadilo v sobotním štafetovém běhu na 5x 600 m stříbrnou příčku.

Běh vedl mozartovskou trasou od Stavovského divadla k Bertramce. Členové družstev byli oblečeni do kostýmů z Mozartových oper. Mahler byl v přestrojení za Die Zauberflöte. Dvojice Zwíře (Papageno) a Fiksu pojka (Papagena) byla k zulíbání. "To ti nikdy nezapomenu," opakoval fp vedoucímu družstva P~O (Königin der Nacht).

Závod začal pro Mahlera nadějně. Pavel (Sarastro) držel krok s ostatními, a ač matfyzák, dobře cílil mandarinkami do Da Ponteho okna. Helena (Monostatos) se následně obdivuhodně prodrala nespolupracujícími turisty přes Karlův most a zahrála na flétnu trochu toho Mozarta.

Fiksu pojka bohužel zaváhal, neuměl nakreslit osminovou notu, a tak předával štafetu až jako poslední v pořadí. Zwíře se však vypjal k heroickému výkonu, v rychlosti zfalšoval Mozartův podpis, urval jednu růži a štafetu předával jako druhý.

P~O ve tmavě modré paruce vyrazil od KFC na Andělu vzhůru. Cítil však morální zodpovědnost za běžce ostatních družstev, zejména za ty nepražské, a tak vlastně až do Mrázovky neustále pobíhal tam a zpátky, povzbuzoval běžící, pomáhal unaveným, léčil chromé.

Až za Mrázovkou se díky jeho hecování peleton rozpadl a k cíli rychlým tempem vyrazilo několik nejodolnějších běžců. V závěrečném finiši P~O bohužel nevydržel, u vchodu do Bertramky byl předběhnut neznámým borcem a vzápětí nepěkně zfaulován druhým.

Růži nakonec odevzdal ředitelce Bertramky jako druhý. Stříbrný Mahler si pak vyposlechl Dvořákův klavírní kvintet a vydal se vstříc dalším dobrodružstvím.

4 komentáře:

  1. sensační odhalení! mně mechanik tvrdil, že byl papageno :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stříbrná je stejnak hezčí než zlatá! :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Stříbrná je stejně hezčí než zlatá!

    OdpovědětVymazat
  4. Vivat Mahler a jeho družstvo, které tak hrdě obhájilo jeho jméno!! ;))Jen bych si dovolila k tomuto skvělému komentáři stran našeho závodu doplnit ještě jednu malou informaci, asice že Monostatos z toho skvělého stříbra pak dostal břichabol (až mu Královna noci poskytla málem i umělé dýchání ;D ) a půl hodiny si na toaletách z xichtu drhnul svou masku, čímž ovšem jen umocnil onen nezapomenutelný zážitek, kterýmžto bude zcela jistě jednou oblažovat svá vnoučata... ;D

    OdpovědětVymazat