Trable se závěsem

Byt konečně zveleben: Závěs visí!

V minulém díle jste viděli: Náš hrdina si jde koupit závěs. Protože žádný vhodný nenajde, koupí si alespoň žabičky. Druhý den si koupí závěs, ten se ale věší na úplně jiné žabičky. Jak ekologicky zlikvidovat ty nepotřebné?

Chci zastínit dvě okna vedle sebe, každé 1,5 na 1,5 m. Takže jsem vzal dva závěsy, každý široký 1,5 metru, to by mělo stačit. Měly takový nějaký divný způsob miniřasení pomocí bavlnky a hlavně úplně jiné uchycení. Podle velmi chabého obrázku z návodu jsem snad našel to správné a koupil to i se závěsy.

Doma jsem závěsy rozbalil. Vypadly z nich další žabičky, ty z obrázku, a skoro podobné těm, které jsem koupil jako druhé, až na to, že ty druhé jsou nepoužitelné.

Maličko jsem nařasil a ejhle, třetina závěsu zmizela! Navíc délka závěsu tři metry se mi zdála trochu přehnaná (prý přebytečný závěs ustřihneme, píšou v návodu).

Muhehe, nic se nebude stříhat! Závěs se zase odřasí, otočí a pověsí podélně! Ovšem - jak ho pověsit? No ano, přišly ke slovu první žabičky, ty už téměř rozdupané a vyhozené. Ze tří metrů délky jsem nařasil jeden a půl metru šířky a závěs visí jak luxusní oběšenec.

Hned jsem ho radostně zatáhnul - a od té doby tady prší.

2 komentáře:

  1. on nemá vzorek? pak bys jeho otočením o 90 stupňů, které naznačuješ získal kdeco, jen ne vkusné stínidlo na okno...a tady neprší, ovšem, tady také nemám závěsy :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Vzorek má, ale natolik postmoderní, že stejně není poznat, jak má být správně, a natolik decentní, že stejně není vidět...

    OdpovědětVymazat