A koncesionářské poplatky zaplacené máte?

Nemáme, ale mysleli jsme si, že máme. Což je prachsprostá výmluva.

Ne že bych o tom byl úplně přesvědčen, ale lepší do toho nešťourat, říkal jsem si. To, co platím ve "službách" jako televizi, jsou jistě koncesionářské poplatky. Včera večer u mě doma zazvonil pán, zamával kartičkou a vysvětlil mi, že nikoli, že to je pouze poplatek televizní rozvod. A koncesionářské poplatky že se musí platit zvlášť. A že prý nějak neplatím, či co.

Tak jsem se tedy nahlásil, že mám televizi. Ba i rádio že mám. Sice jenom v autě, ale i to se počítá. Sečteno, podtrženo, patnáct tisíc Kč ročně za to, že mám televizi a rádio.

Asi tu televizi vyhodím.

8 komentářů:

  1. 15tisic? Nebyl to nejaky podvodnik?jestli nevlastnis tech bytu vic, kolem 3 tisic rocne by ti melo stacit... Jo a ze ji vyhodis je ti nanic, nove plati kazdy, at ma nebo nema...

    OdpovědětVymazat
  2. JIBorgu, já mám dojem, že je řeč o Ženevě, ne o Česku :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš štěstí, že jsi ve Švýcarsku a ne v Česku. Tady by ti totiž vyhodit televizi nepomohlo, platit budou všichni!

    OdpovědětVymazat
  4. Nesouhlasím s placením poplatků za televizi a rozhlas. Vůbec se na to nedívám a neposlouchám. Stejně se není na co dívat - samé hovadiny vytažené z archivu. Začnu je platit, až přestane CT1a2 vysílat reklamy - nemají tam v tom případě co dělat.

    OdpovědětVymazat
  5. Rád bych také reagoval. Nemám nic proti poplatkům ČT, ať stojí třeba 1000,- (to byl žert). Problém je v tom, že platíme ZA DRŽENÍ TELEVIZE a ne za sledování ČT. Platíme VŠICHNI ne jen ti, kdo má o ČT zájem. V tom vidím nemyslnost placení koncesionářských poplatků. Přirovnám to k nákupu, kdy předem zaplatíme za vstup do obchodu, můžeme samozřejmě kupovat cokoliv, ale vždy vám dají kilo rýže od firmy XY (kterou už máme automaticky zaplacenou, ale poplatek je brán jako vstup do obchodu). Pokud vejdu do obchodu a rýži XY nechci, tak si ji samozřejmě nemusím koupit (ale stejně jsem ji zalatil při vstupu) je to normální?. Pokud se dívám například na televizi Nova, zaplatím "za držení televize"), přestože se na ČT třeba nedívám. ČT mám jaksi zdarma. ČT -NOVA -PRIMA = všechny vysílají obraz+zvuk, žádný rozdíl, že by některá vysílala např trojrozměrně do prostoru (žert)... RÝŽE -ROHLÍK -MÁSLO vše jsou výrobky, kde žádný z nich nemá v obchodě větší postavení než ostatní dva, všechny potřebujeme, všechny jsou vystavené v regálu a za všechny zaplatím, když si je chci koupit. Proč není v zákoně, že platíme ČT a ne za držení TV přijímače? Řešením by možná bylo, aby ČT po digitalizaci vysílala kódovaně a bude platit jen ten, kdo se chce dívat? (ČT se diváku po zaplacení odkóduje.) Myslím, že by byl tento systém férový pro všechny diváky a ČT by navíc neměla problémy s vybíráním poplatků.

    OdpovědětVymazat
  6. To máš pravdu ,ale to by tak ČT úpřišla o velkou část peněz, proto to neudělaj.

    OdpovědětVymazat
  7. A myslíte si že když někdo pošle prohlášení že televizi a rádio nemá že ho přijde někdo zkontrolovat, nebo že mu můžou odstřihnout příjem?

    OdpovědětVymazat
  8. A myslíte si že když někdo polplatky nezaplatí- nahlásí že TV a rádio nemá že ho přijde někdo zkontrolovat, či mu vypnou příjem?

    OdpovědětVymazat