Jak Petr dorazil do Kodaně

Petr se ale nedal nápisem zmást a zabral si hned jedno obzvláště vypečené místečko. Během cesty, která netrvala ani hodinu, žasl nad tím, kolik lidí, batohů a kočárků se do švédského vlaku vejde.

Kodaňské nádraží je docela malinké, asi jako krabička od sirek. Petr ji zaklapl a vydal se hledat směnárnu. Velmi záhy našel cedulku, která jej informovala, že stačí zahnout doleva. Když došel až na konec haly, byla tam šipka posílající jej zpět. Podezřívavě prošel celou cestu zpátky, ale směnárna nikde. Žertuje tu snad někdo, ptal se pobouřeně, kdyý stanul opět u první šipky. V tom si ale všiml, že se postavil tak šikovně, že se zařadil do nějaké fronty. Bystře se pokusil zjistit, kam že fronta vede. Vedla do směnárny.

Nalezení turistických informací už bylo pro Petra hračkou, absence šipek jej mátla pouze dočasně. Z mapy zjistil, že ubytovna je nedaleko. A skutečně, za devatero křižovatkami se vyloupl malý domeček.

Půl hodiny po půlnoci zamykáme. Buď jste uvnitř, nebo spíte venku, stálo na dveřích. No pane jo, tady ještě bude veselo, pomyslel si Petr. V budově nejsou povoleny drogy ani alkoholické nápoje. Dámské návštěvy na pánských pokojích jsou zakázány, pánské návštěvy na dámských pokojích taktéž. Onanie je škodlivá. Zabili jsme Johna Lennona.

Ano! V rámci svého tajného průzkumu se totiž Petr rozhodl vystopovat další důkazy o tom, kdo stál v pozadí vraždy JL, a ubytoval se proto v jámě lvové, v ubytovně YMCA.

Následující kapitoly obsahující popis šokujících událostí, které tam Petr zažil. Dále se dozvíte, jak se šel ten den Petr projít a jak to dopadlo, kolik váží čtvrtka melounu a proč v pět odpoledne nikdo není u registration desk.

(pokračování příště)

Zde je třeba dočasně přerušit Petrovu cestu. Po celou dobu, kdy byl v Kodani, byl totiž nucen pracovat v přestrojení jako tajný agent. Jeho jméno tu nemůžeme prozradit.

Žádné komentáře:

Okomentovat