Deset nejdůležitějších

Dlouho nepíše, tak to on jistě nad něčím důležitým přemýšlí, říkáte si. A máte pravdu.

Přemýšlím nad tím, jak z těch slív, které jsem dostal, udělat lahodnou marmeládu. A žádný z receptů, které jsem na webu nalezl, se mi nepozdává. Nebudu tam přeci dávat na kilo slív kilo cukru, to by se pak nedalo žrát. A to želírování se mi taky moc nepozdává.

Pořád ještě toužíte po tureckých příhodách? Gotchu zklamu: Jednak si nemyslím, že by nějaká hora stála za to, aby na ni člověk lezl, tím méně jakýsi Ararat, jednak jsem po tom zemětřesení v Dóubayazitu vypadl z města tak rychle, že ani nevím, jestli tam nějaká vesnička někde je. Ale jednu příhodu z deníku jsem přeci jenom přepsal. Tam vám jsou prapodivní lidé, v tom Turecku.

Konečně se dostávám k nadpisu. Byli jsme v práci vyzváni, abychom dali do kupy své přednosti, umy a dovednosti. Deset nejdůležitějších.

Dostali jsme k tomu takovou ontologii, abychom si zbytečně nevymýšleli. Zběžně jsem tím listoval, dělal si puntíky, a udělal jich třináct. Které tři mám vyřadit? Nemluvě o tom, že tam některé mé přednosti úplně chyběly, třeba schopnost myslet, být přesvědčivý, být chytřejší než ostatní, ukázat ostatním, že jsou úplní kreténi, být věrným a milujícím otcem a tak podobně.

Nebo taková položka 7.9.3 Skriptovací jazyky. Tam bych se měl přiznat, že umím programovat v Perlu. Jenomže já se přiznám, někdo pak bude hledat perlolidi a najde mě. A já se Perlem fakt živit nechci. Když se nepřiznám, tak se zase ukáže, že jsem nekompetentní pro svou současnou práci, vyhodí mě, a já se budu muset přestěhovat do Curychu, kde zrovna Google hledá nějaké ty zaměstnance. Ale to by mi zase bylo líto té investice do francouzštiny, no uznejte.

Jsem prostě obr, a tak to mám těžké.

5 komentářů:

  1. Vidíš, my jsme zrovna před třema týdny tvořili marmeládu z meruněk. Pro mně to byla premiéra... Želírovací cukr od etkra a tam je návod. Ty meruňky by možná snesly i víc cukru, ale mně vyhovuje ta lehce nakyslá chuť ;)

    OdpovědětVymazat
  2. teda to nás jako odbudeš jen jednou JEDINOU historkou? to jsem tedy převelice smutná

    OdpovědětVymazat
  3. Já si nemůžu pomoct. Čtu si ten svůj deník a je mi jasné, že to, co se tam stalo, mi prostě nikdo nemůže věřit. Ale jedno překvapení chystám...

    OdpovědětVymazat
  4. jsem připravena ti uvěřit cokoliv!

    OdpovědětVymazat
  5. nějaké kilo švestek je na destilaci málo, švestkový koláč nebrat, nech je usušit a v podvečer u krbu v houpacím křesle můžeš vybírat z více dobrot: dýmku, irskou, sušené švestky, nebo drbat ludwiga za ušima

    OdpovědětVymazat