Již jsem tu kdysi psal, že mám pro třešňové jogurty slabost. Ale s tím je konec.
Stalo se mi totiž takové lokální zlo, že už jsem všechno ve svém dosahu přečetl a nechtělo se mi chodit do pokoje pro novou knihu. Tak jsem si přečetl jogurt. A kromě žvástů o jeho lahodnosti a spotřebujte do data vyraženého, jsem se dočetl i jeho složení. A z toho mi taky vyražilo!
Tak jako se sklo barví na červeno zlatem, tak se třešňové jogurty barví červenou řepou. Hnusnou, obyčejnou, lacinou červenou řepou...
Nejen že slibované kousky ovoce jsou značně vyžilé cucky bez chuti či zápachu, ale i ta barva je podvod! S třešňovými jogurty je konec, ode dneška si kupuji bílé a míchám si do nich domácí marmeládu, která - kdyby se prodávala - by se musela jmenovat ovocná směs, protože v ní není dostatečný podíl citrusů.
Natož červené řepy.
Vítej v moderním světě! Tak dovol, abych Ti ještě prozradila, že většinu exotického ovoce a často i broskví v jogurtech suplují dýně. V průmyslově vyráběném jídle nevěř nikomu nic, to je základní pravidlo:-).
OdpovědětVymazatale zase si za spolek přátel červené řepy vyprošuju, aby byla tato úžasná zelenina nazývána hnusnou, obyčejnou a lacinou!
OdpovědětVymazatSprávně! Protože je výtečná, mimořádná a drahá!
OdpovědětVymazatPřesně tak! Ostatně dělají se z ní i jogurty!
OdpovědětVymazatMůj dnes zakoupený malinový jogurt je barven karmínem a hroznovým koncentrátem. Těžko říct, jestli by mi více nevyhovovala řepa. Nicméně jeho 15% malinová složka je prý z 67% tvořena malinami - to jsem tedy zvědavá...
OdpovědětVymazatJahodový jogurt Danone: 1,825 % jahod, barveno paprikovým extraktem!
OdpovědětVymazat[6] A jsme u toho! Danone! Si musis kupovat jogurty a ne \"jogurty\".
OdpovědětVymazathned jsem se podívala na zoubek mému právě zkonzumovanému středozemskému jogurtu. Výčet chemikálií uzavírá lakonická věta: obsahuje mléko!
OdpovědětVymazat