Proč je mi Evropská unie cizí

Nesrozumitelná a složitá - kde udělali soudruzi z PLR chybu?

Dana Čapková píše: "[...] polský návrh reformy hlasování se neprosadil proto, že chtěl "spravedlivějšího" systému rozhodování docílit výpočtem hlasovací váhy státu odmocninou z jeho demografické síly vyjádřenou v tisících, následně vydělenou deseti a zaokrouhlenou. [...] nepříliš srozumitlený systém založený složité matematické formuli by skrýval šanci, že zájem občanů o unii bude zase o trochu menší."

To je přesně ono! Odmocniny a normy na párky! Nesrozumitlený, založený formuli!

Věra Pohlová řekla: Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty odmocniny a zaokrouhlování zakázala.

3 komentáře:

  1. nic na světě není na věky a během časů se zhroutila mnohem větší impéria než bude jednou EU :o) Naposled v \"našem\" středoevropském prostoru to bylo Rakousko-Uhersko, které zašlo na byrokracii a nepružnost řízení. Po té, co jsem se dozvěděl, že do EU by mělo časem vstoupit i Rusko (ještě bych tak chápal Ukrajinu), takže se hranice EU budou jednou pomalu ale jistě dotýkat Japonska a USA, mé euronadšení silně vychladlo.

    OdpovědětVymazat
  2. r1[[openidhttp://r1.myopenid.com]]18. prosince 2007 v 18:05

    Jako rádoby (bio)statistik užití vah chválím. Ještě lepší by ovšem bylo rovnou extrapolovat složení parlamentu z výsledků průzkumů veřejného mínění, například zobecněným lineárním modelem :)

    OdpovědětVymazat
  3. K dobru pridavam, ze muj otec slovutnou Veru Pohlovou racil v mladi konfrontovati. Zda se, ze jiz pred lety byla masivni picou.Vetsina parku ve sparu je beztak davno odmocnena.

    OdpovědětVymazat