Dg.: Závislost na věcech

Syslit a schraňovat, hrabat pod sebe!

Mít tak možnost vysvítit v bytě věci, na které jsem už rok ani nesáhl! To by bylo světla! A přece je mi líto se jich zbavovat.

Dneska se před naším domem, asi tak v té části, kde bylo nablito, objevila krabice s knížkami - k rozebrání! Moje knížky, které se už nikam nevešly a které už rok leží v krabici na chodbě na našem patře, najednou k rozebrání!

Plakal jsem. Večer už tam zůstaly jen tři. Dokonce i ty Ruské povídky si někdo odnesl. Tak jsem přišel o knížky, které jsem nepotřeboval. Ještě jich mám doma metrák.

Mám dokonce jednu skříňku, kam vůbec nelezu. Je úplně plná! Vyhodil bych to, ale copak mohu?  A přitom - jaký by to byl krásný byt, kdyby nebyl tak přeplněný věcmi! Linie krásného, volného prostoru! Taneční parket! A místo toho? Věci. Prach. Nostalgie a vzpomínky. Dvacet šanonů papírů. Dvě stě cédéček. Tři sta knížek. Nepotřebuju, neposlouchám, nečtu. Ale chci je mít. Snad aby bylo těžké mě stěhovat.

Z té m-kólie jsem si dnes koupil tři kravaty. Chatrná záplata.

5 komentářů:

  1. jestli budes jeste rozdavat, napis adresu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Můžeš si něco přijít vybrat, už třikrát jsem rozmístil knížky před příslušné katedry na FF, taky rychle mizely. Je hezké, když člověk může někomu udělat radost. Pak se ty ideály mládí lépe opouštějí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Prý existuje (zatím ne u nás) reality show, ve které členové domácnosti vynesou před dům veškeré harampádí a pak u každé věci jednotlivě musí relevantně vysvětlit, proč ji ještě nevyhodili. Když se jim to nepovede, věc putuje do kontejneru. Prý těch uznatelných důvodů není až tak moc.Tak se přihlas, až to k nám dojde. Za účast bude jistě nějaká odměna a můžeš si pak něco koupit. Knížky...třeba.

    OdpovědětVymazat
  4. To musí být pěkně nudná show; kdybych měl totiž vynosit před dům všechno harampádí, dělal bych to dva týdny. :-)

    OdpovědětVymazat