Pohádka o zakletém princovi, gumičce a bungru

Bylo, nebylo, il était une fois, za sedmero horami, které byly husté tak, že by se daly krájet, v předalekém království žil jeden krásný princ. Procházel se tam a zase zpátky, občas si poskočil, občas se na sluníčku vyhříval, ale hlavně, milé děti, hlavně chlemtal vodu z vany.


Chlemtal ji každý den, ale jistě by to nedělal, kdyby veděl, že ta vana je začarovaná. Každý, kdo z ní sto litrů vypije, se změní na něco úplně hrozného!

$$OBR134724$$

Jenomže našemu princovi nikdo o té hrozné kletbě neřekl, a tak spokojeně pil a pil, jeden litr, druhý, pátý, desátý, takhle na přeskáčku, až jednou přišel den, kdy se nebezpečně přiblížil stolitrové hranici. Ještě dva chlemty a byl by ji dosáhl!

A ještě jeden!

A lup ho!

$$OBR134725$$

Změnil se na zlou, tlustou cuketu.

Zpráva o tom, jak cuketa terorizuje celou koupelnu, se rychle roznesla. Putovala přes ty nakrájené hory, putovala přes mnohá údolí a přemnohé řeky, až doputovala do kraje mocného paši. Paša sice zrovna nebyl doma, ale na jeho trůně z ovčí kůže trůnila jeho sličná dcera.

$$OBR134726$$

A až přestane být líná a seskočí z trůnu, jistě se se zlou cuketou popere a zakletého prince vysvobodí...

13 komentářů:

  1. a všichni víme co takové zakleté zlé tlusté cukety dokáží napáchat za ohavnosti...

    OdpovědětVymazat
  2. až mi z toho zacukalo v oku! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. tak to teda nevim, protoze ja tu cuketu mela vcera k veceri!

    OdpovědětVymazat
  4. doufám, že z cukety vysvobodí zakletého prince a ještě zbyde na lahodné cuketové placičky!

    OdpovědětVymazat
  5. nebo snad na kočičí jazýčky...

    OdpovědětVymazat
  6. loar: Na gumičku a bungr je potřeba vyčkat!smilla: Nabízíš nějaký recept? :-)lobo: Ano, ano, kočičí jazýčky na předloktí, to je vyhlášená lahůdka...

    OdpovědětVymazat
  7. Cuketové pacičky! Jauvajs!

    OdpovědětVymazat
  8. http://smilla.bloguje.cz/135767-no-neni-nadherna

    OdpovědětVymazat
  9. Nojóó, ale tahle cuketa má 60 cm na délku a váha pod ní praská!

    OdpovědětVymazat
  10. My jsme taky pred casem vyfasovali obludu a nalozili jsme s ni takto (doufam, ze to pastnu bez uhony, v receptu je sice jedna cuketa, ale pokud je to fakt obluda, dejte radsi jenom pulku, at to moc nezkazite :)):Zapečená cuketa se sýrem4 lidi: 1 cuketa, 200 g sýra (plain nebo plesnivý), 2 vejce, 1/4 l mléka, hrst strouhanky, sůl: cuketu oloupeme a nastrouháme, sýr nastrouháme (obojí stačí na okurkovém struhadle, tak to jde rychle), smícháme mezi sebou i s tím ostatním, vlijeme na plech a pečeme do růžova (u nás něco přes půl hodiny). Přiložíme brambory a hlávkový salát. Na to, že to je cuketa, je to fakt dobrý! :)

    OdpovědětVymazat
  11. jo posli mi ten recept na muj e-mail(lubyanyy.v@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat