Na grilu

jsou nejlepší ryby. Ale kde sehnat v Praze čerstvé ryby? Na Smíchově.

Co se prodává v českých supermarketech, bývá nedomrlé, divné, nevábící. Chybí ženevská jistota, že to, co je teď na ledu, bude za pár hodin u někoho v lednici.

Naštěstí je tu CatchMe, hned u zastávky T6 Křížová. V malém obchůdku označeném prostě RYBY stojí příjemný rybář a nabízí bezva ryby na grilování.

Když byla v Ženevě ryba na grilu, byl to truite nebo dorade, když filet, tak lieu noir. A právě dorady a lieus noirs si můžete pod maskovacími názvy pražma královská a treska tmavá koupit v CatchMe.

Každou středu přivážejí čerstvé ryby - minimální výběr, ale na objednávku vám přivezou i okouníka.

Nenechte se zmást kousky vystavenými na ledu, nechte si přinést čerstvé zezadu. Dostanete s nimi i slanou vůni přístavu a moře. V tramvaji vás budou milovat.

2 komentáře: