Nad dopisy diváků

Dobré odpoledne, dobrouu chuť, pokud zrovna svačíte. Trochu nezvykle vás vítám u vašeho oblíbeného pořadu Nad dopisy diváků. Nebo čtenářů? Ale buďme tolerantní a pojďme na to.

Chtěl bych vám poděkovat za vaše četná blahopřání k mým víkendovým narozeninám. Mile mě překvapilo, kolik lidí si dalo tu práci a pátralo po Internetu, jen aby zjistilo, kdo jsem, jak se jmenuji, kolik mám koček a jak jsou staré. Vy ostatní nebuďte smutní, protože se vše postupně dozvíte na těchto stránkách.

Přiznám se, že jsem byl lehce v šoku, když jsem zadal své jméno do Googlu a z prvních 50 odkazů se mě netýkají pouze tři. Při troše námahy by každý z vás byl schopen napsat můj životopis. Nejsem si jist, jestli je jsem s tím zcela smířen, ale budiž.

Pojďme k dopisům. Pan M. S. se ptá, jak dokážu produkovat tolik textu a jestli mám nějakou zvláštní metodu organizace práce, že to všechno stíhám. Všechno to pochopitelně vychází z toho, že mám o čem psát (překvapivě pak jde psaní trochu rychleji než obvykle), dále bývám u počítače i ve svém volném čase, a konečně, protože jsem tu tak trochu vytržen ze svého obvyklého prostředí, mám spoustu, obrovskou spoustu volného času. Dvacet hodin schůzí měsíčně se mi smrsklo na nula, a to prostě musí být někde vidět. K organizaci práce mohu prozradit jen jediné: základem všeho je správné delegování. Pokud děláte něco, co by dokázal i někdo jiný, delegujte to na něj. Zbyde vám čas na to, v čem jste opravdu dobrý, budete v tom ještě lepší, a dostanete přidáno.

Paní V. Z., pan A. Š. a pan M. T. se domnívají, že jsem Žertva. Nezlobte se, ale nejsem. Kromě tohoto blogu mám ještě blog povídek, jeden fiktivní blog a jeden tajný blog. Žertvu bych k tomu už opravdu nestíhal. Přiznávám, že můj roční příjem v Kč je sedmiciferné číslo, ale to tu opravdu mají všichni.

Pan P. T. se ptá, čím se živím. Dnes ráno jsem měl zeleninový salát, včera skopový kebab a v sobotu grilované kuře.

A na závěr, paní A. H. mě upozorňuje, že jsem celé dnešní dopoledne nic nezveřejnil a že se nemá čemu smát. Nezlobte se, ale pondělí tu bývají rušná. Mám tu před sebou na papíře tucet témat, se kterými vás musím obeznámit, ale opravdu to nebude hned. Snad vás potěší, že se tu ještě dnes objeví další díl mého starého švédského deníku. Taky jsem si už konečně našel byt, koupil si postel, prudil sousedy, a jako bonus mám několik senzačních příhod z Anglie.

Děkuji za pozornost, pohov.

Žádné komentáře:

Okomentovat