Jak je to s mapami

Slíbené se stává skutečností.


Nástroj se jmenuje TouchGraph GoogleBrowser. Zadáte adresu, zobrazí se vám mapa. Jak prosté.

Doporučuji v Advanced trochu zpřísnit kritéria, mapa se trochu pročistí. Když chcete vědět, jak je to dál, stačí dvojkliknout na nějaký vrchol grafu. Pozor, je to trochu návykové, několik hodin tím jistě strávíte.

Mapa je grafické znázornění googlovského related. Nejde tedy o to, že provázané stránky na sebe vzájemně odkazují, ale že na ně odkazují shodné stránky.

Relace nemusí být symetrická. Pokud je čára od A k B, znamená to, že hodně z těch stránek, které odkazují na A, odkazuje také na B. Ale kromě toho pochopitelně může existovat halda stránek, které odkazují na B, ale na A ne.

A pokud ztotožníme odkazování se čtením (což je tedy nechutné až hanba), tak můžeme začít mapu vykládat. Kdo čte Chinin, čte i Krysku. Kdo čte Deponyho, čte také Kombajna. Kombajna a Bennyho čtou stejní lidé. Takže kdo čte Deponyho, čte také Bennyho. A hele ji, dedukci.

Je to taková hra, však to znáte. Pijan whisky má oblíbenou barvu zelenou, majitel psa hraje na flétnu a vaším úkolem je zjistit, kdo nenosí spodní prádlo.

5 komentářů:

  1. A japato že mi ta droga na muj blog nefunguje???

    OdpovědětVymazat
  2. Asi na tebe lidi ještě málo odkazujou...

    OdpovědětVymazat
  3. Nepodařilo se mi docílit, abych se dověděl, jak je to dál z jednoho specifického vrcholu, aniž by mi to pozotvíralo předtím pracně zkolabovaný/skrytý zbytek grafu. Laborování s Advanced taky zpětně ovlivňuje celý - jsem tak tupý, nebo takhle (předpokládám) žádaná funkce opravdu není k dispozici?

    OdpovědětVymazat
  4. Moc rád bych ti napsal, že jsi tupý, ale zdá se, že se budu muset přiklonit k té alternativě, že to opravdu nejde...

    OdpovědětVymazat