Podnikatelský plán

Když tak sledujete špidlovládní kroky, hned vás popadne neodolatelná touha začít podnikat. Jenomže to není jen tak. Nejprve musíte mít plán! Co, kdy, kolik a za kolik...

Kdysi, v hodině ekonomiky na střední škole, jsme měli za úkol vymyslet podnikatelský plán. Byla to zapeklitá situace: Bylo zadáno něco v tom smyslu, že okolní lesy přetékají dřevem a místní lidé si v průzkumu veřejného mínění stěžují, že nemají na čem sedět. A teď, babo, raď! Co vyrábět, čím zalepit díru na trhu?

A dneska je to ještě horší. Průzkum veřejného mínění sice k dispozici nemám, ale když se podívám, z jakých důvodů míří lidé přes vyhledávače na Chinin, podnikatelský plán je jasný: Igelitové kalhotky a slohové práce.

Igelitové kalhotky

Milí chlapci, toužíte potěšit dívku svých snů igelitovými kalhotkami? Tak směle do toho. Zajděte do nejbližší prodejny potravin a kupte si pár rohlíků, které vložíte do mikrotenového pytlíku. Pozor, je nutné vzít pytlík s uchy! Rohlíky snězte či vyhoďte, popadněte nůžky a pytlíková ucha řádně prostřihněte, aby se do nich vešla stehna vaší milované. Máte? Výborně, kalhotky jsou hotové. A jak krásně šustí! Nezapomeňte z nich vyklepat drobečky.

Slohové práce

Psaním slohových prací na zakázku se dnes už skutečně dá živit (ostatně viz čtyři roky starý záznam zde). Jenom nevím, jakou nasadit cenu. Jestli je psát do zásoby, na počkání, rozlišovat podle ročníku a stylu, pravopisné a stylové chyby pochopitelně za příplatek... Podle vyhledávačů jsou nejvíce žádané úvahy, to mi skoro i jde - sakra, na tom by se dal postavit byznys!

3 komentáře:

  1. kdybych to brala podle vyhledávačů, tak si zařídím velkochov psounů. :) Psoun je přece takové moc roztomilé zvířátko... Nechtěl bys třeba jednoho na hraní pro Ludwiga?

    OdpovědětVymazat
  2. No já nevím... jestli je to dostatečně velký, aby se to nevešlo pod televizní stolek, tak bych to asi bral. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No..to by se asi vešlo. Ale stejně by se musel rozkousatelný nábytek zespodu oplechovat. U známých si takhle kvůli psounovi zabezpečili nohy od stolů a židlí.

    OdpovědětVymazat