Mediář interpretuje Krause

Irena Zemanová v Mediáři žongluje s textem Jana Krause.

Motol, Součková a Nemocnice na kraji města je článek Ireny Zemanové na Mediáři. Píše v něm o tom, že Kraus píše o tom, jak se na konci sedmdesátých let v Motole točila Nemocnice na kraji města, a jak by se tam teď měly opět točit nové díly, aby dostaly šmrnc pravdy. A že by do hlavních rolí obsadil ministry, v čele se Součkovou.

Překvapivě, Jan Kraus ve svém článku Nejchytřejší národ Evropy v Týdnu píše o tom, že se původní Nemocnice točila v nemocnici v Mostě a že by byla dostala šmrnc pravdy, kdyby se točila v Praze na Karláku. A že hlavní postavou v novém seriálu by měli být ministři zdravotnictví. O jiných ministerských resortech ani o Součkové ani slovo.

2 komentáře:

  1. Jestli ona nečetla dva tři články naráz :-)Díky za upozornění.

    OdpovědětVymazat
  2. Rovněž díky za upozornění, nicméně: zas tak překrucovat "interpretaci" nebylo třeba, v citaci, kterou uvádím, se o Motole skutečně mluvilo, nicméně v souvislosti s nynějším zoufalým stavem. Rovněž jsem Součkovou nevložila do pusy Krausovi. Občas je i interpretace dobrá věc. Ale dík ještě jednou, příště si dám při čtení sloupků pozor.

    OdpovědětVymazat