Taneční pokračují a já nestíhám...

Než se dostanu k vyprávění o svých úplně prvních tanečních (což jsem kdysi slíbil Hubovi a teď mě k tomu nutí Ministerstvo výživy), zrekapituluju, co se děje na mých současných tanečních lekcích v Ženevě.

Budiž mi každý středeční večer ponaučením, že bez stálé partnerky nemá cenu se něčeho takového účastnit. Němka přestala chodit úplně, Natálka vynechává dvakrát do měsíce, a protože jsem jediný, kdo nemá stálou partnerku, a protože cavalierek bez partnera tam je vždy několik, vždycky si jenom zakryju oči a s bratry Mrštíkovými zakřičím:

Sršáni! Jste na mě jak sršáni!

Poslední dvě lekce si mě ukořistila Madame Zpomalený Film. Už když se ke mně unyle šinula, bylo mi jasné, co z ní vyleze. Poznávací znamení: Zlomené ruce v zápěstí. Určitě ten typ znáte.

Výsledek byl katastrofický. Ne že by se snad nechtěla hýbat, ale než se rozhoupe k otočce, jsme o dvě doby pozadu. Rychleji, rychleji, povzbuzuju ji, ale vše je marné. S touhle dámou si rychlý jive nezatančím.

Tango už je lepší. Chytnu ji tak pevně, až mě brní ruka, a nemůže se nepřizpůsobit. A přesto se celé to estetické snažení snaží bojkotovat tím, že vysouvá zadek co nejvíc mimo svou osu. Myslí si snad, že je s tím vystrčeným zadkem elegantnější? Asi to bude mít nějaké hlubší kořeny...

Na pár lekcí jsme vyřadili čaču a zařadili paso doble, ale jinak jedeme stále po stejné linii: Nejdříve nasadíme naši originální jive sestavu, která již trvá asi tři minuty a nikdo ji není schopen dotancovat do konce, což učitele vůbec nevyvede z míry a hned přihodí další čtyři figury, aby nebyla nuda. Z toho jsou všichni vykolejení do té míry, že v dalších dvou tancích (tedy v čače a v tangu) už jenom opakujeme a jen málokdy se dostaneme k něčemu novému.

Ale hlavně: Chce to stálou partnerku! Nečte to tu nějaká tancechtivá dívka z okolí Ženevy?

2 komentáře:

  1. Já wěděla, proč se těm tanečním wyhýbat jak čert kříži (-:

    OdpovědětVymazat
  2. Teeeeda, tam se to taky učí? To bych ani nečekala, měla jsem tak nějak pocit, že to je naše specialita. Ale vyvolalo to vlnu nostalgie, skoro bych si to zopakovala. Jsem v Praze :-)

    OdpovědětVymazat