Proč má Chinin zavřeno

Inventura je vážná věc. Znamená zavřeno také skončeno? Čekají nás v budoucnosti jen samá pozitiva a sociální jistoty?

Když jsem byl malý, chtěl jsem být programátorem. Pak jsem trochu vyrostl a došlo mi, že je to hloupost, že nechci být programátorem, tedy alespoň ne tradičním programátorem. Přihlásil jsem se tedy na matfyz, což se ukázalo jako velmi dobrá volba, přestože jsem se pak na nějaký čas programátorem skutečně stal.

Jak jsem očekával, přišel den, kdy mě to přestalo bavit (bylo to v březnu 2000). Pár měsíců poté jsem programování pustil k vodě. Tím vším chci říct, že má programátorská zkušenost není nikterak velká. Přesto mi několik poznatků utkvělo v makovici.

Třeba to, že než člověk začne něco vyvíjet, měl by řádně popřemýšlet a ujasnit si předem, jak to všechno asi bude velké. Protože když to začne tak nějak plácat dohromady, nabalovat na malé jádro velké nesmysly, se kterými se původně nepočítalo, dopadne to špatně. A lepší než něco takového předělávat, je rovnou začít znova.

Nejsem dostatečně bystrý. Před psaním Chininu jsem řádně nepopřemýšlel a výsledkem je, že dnes už Chinin neumím přizpůsobit své představě. Takže je zavřeno a já s dovolením přemýšlím, co dál.

4 komentáře:

  1. No ale přece nejsem děvka prodejná... :-))

    OdpovědětVymazat
  2. a nevyhovuje chininovy blok tobe nebo ctenarum?pokud jen tobe, co ucinit podbizive rozhodnuti nic nemenit?pokud ctenarum, kde se schovavaji?

    OdpovědětVymazat
  3. Já nemám vůbec energii na programování, ještě toho trochu... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ak uvazujes o vlastnom CMS, tak radsej neprogramuj a ber nieco hotove. Ja si ale myslim, ze energiu programovania mozes ukojit aj navrhom sabloniek ;-)koniec koncov mas to tu dobre prekopane, ziadna defaultna sablonka.a koniec koncov, bloguje.cz poskytuje dost vysoky komfort, ktory poskytuju naozaj iba vysoko vyvinute systemy..

    OdpovědětVymazat