Jihočeské matky dětem + flashmob! (update)

Adventní sbírka. Nejste jihočeská matka? A komu to vadí?

MATKA (stojí jako zkamenělá): Děti! Malé usmrkané děti!

(Ticho.)

MATKA (vyndá z šuplíku časopis a podává jej oběma rukama TONIMU. S velkým gestem): Jdi!

(Opona.)

Nestačili jste přispět do sbírky "Národ sobě"? Nezoufejte. Národní divadlo sice stojí bez vaší pomoci, ale dnes můžete přispět na něco jiného.

Princip sbírky je jednoduchý. Prohrabte se svým archivem časopisů, vyberte nějaké obzvlášť vypečené kousky, které už znáte nazpaměť, a věnujte je potřebným!

Na adresu jimade@centrum.cz pošlete seznam časopisů, kterých byste se rádi zbavili: název, číslo a ročník. Zájem je zejména o časopisy Cosmopolitan, Esquire, Maxim, Bravo Girl, Elle apod. Výtěžek akce bude před Vánoci předán Řetězce, kterou tímto nádherným solidárním gestem zcela jistě dojmeme k slzám!

Snaha se počítá! Nemysleme jen na sebe! Jsou Vánoce!

Update 1: Předání proběhne formou flashmobu. Dav se ve stanovený čas shromáždí před řetězčinou rezidencí a za zpěvu koled hodí časopisy přes plot.

Update 2: Nevěřte Řetězce (v komentářích), že o časopisy nemá zájem. Cituji z jejího blogu: Kdybyste nějaký (časopisy - pozn. red.) vyhazovali, můžete se stavit u nás a hodit je přes plot.

Update 3: 28. 11. 16:09, pět hodin po vyhlášení akce, máme již 19 časopisů!

11 komentářů:

  1. pěkně se to shromažďuje...tak prosím ještě mi najděte nějaký hudební časáky (všeliké žánry) a klidně přihoďtě nějakej britskej časák o sportovních autech, aspoň budu mít pro tátu něco k vánocům :o)a mimochodem, prachy na Mac G4 opravdu přes plot házet můžete (případně vložte svůj příspěvek do darovaného časopisu).Dík!!

    OdpovědětVymazat
  2. to už zní mnohem lákavějc :oD

    OdpovědětVymazat
  3. Dyk si ale psala: "Pokud ho chcete vyhodit, hoďte ho nám přes plot..."Ale jestli Tě víc bavá to hledání, tak to není problém. Výsledek sbírky rozmístíme fikaně pod rouškou tmy do kontejnerů podél té trati, kudy chodíš s Bifinkou. :) A uděláme to jako FlashMob - všichni se sejdou v té ulici, každý hodí do jednoho kontejneru svou dávku Quo a Men's Health a zase se rozejdou... :)

    OdpovědětVymazat
  4. dovolte abych se taky vyjádřila...mě na sbírání časáků všude možně baví hlavně ten úlovek. není nad to najít na vrchu kontejneru úplně čistej časopis. takže když od někoho časáky dostanu, většinou je sotva prohlídnu, takže se nenamáhejte, ale díky za snahu.Bravo Girl nečtu. A nebudu číst. Přestala jsem s tim v šestý třídě (po jednom čísle).Pořádám sbírku "Přispějte řetězce na Apple Power Mac G4". Podrobnosti se časem dozvíte.

    OdpovědětVymazat
  5. re: loarS tím spojením "charita pro řetězku + flash mob" je to nápad vskutku geniální! Nechceš se toho ujmout a trochu to rozvinout? Nebo zase (jako vždycky) všechno necháme na Púovi a Kostějovi?

    OdpovědětVymazat
  6. K těm kvarkům: RNDr. Emil Calda: (http://www.ucw.cz/~michal/other/mnoziny.doc)Náhodou a ne v důsledku komplotukvark jsem našel při obědě v kompotu.Pravil, když jsem vytáhnul jej na lžíci :Zachraňte mě, pátraj po mně fyzici !- Nevím vůbec, zda-li pak mě ctí to,bylo mi však toho kvarku líto.Fyziku jsem zklamal v tomto bodu, neb jsem ten kvark pustil zase na svobodu.anebo:Vzdělanec ví, že v moderní fysicehadron je velmi subtilní částice.Exemplář jsem jeden doma choval,před úklady jiných částic opatroval.Nepouštěl jsem k němu žádné leptony :elektrony, pozitrony, fotony.Ten hadron jsem opatroval jako oko v hlavě,v klidu , v teple, v závětří při vydatné stravě.Jednou po příchodu z práce přezouvám se v předsíni,slyším přitom, že se něco odehrává v kuchyni.Překvapením zkoprnělý zůstanu stát na prahu :Žena myje s mým hadronem podlahu !

    OdpovědětVymazat
  7. Když už budeme házet ty časáky přes plot, měl by se u té příležitosti uspořádat také nějaký flash mob, ať zahubíme dvě mouchy jednou ranou...

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych měla pod postelí dva půvabné kvarky, nemá někdo zájem? Taky mám v ledničce škvarky...

    OdpovědětVymazat
  9. Jihočeské matky Řetězce! :)A sakra... A co třeba sbírka Jaderní Fyzikové Jihočeským matkám ("Nemáte doma nějaká zbytečná neutrina nebo pí mezony? Neválí se vám pod postelí kýbl plutonia?"), Programátoři uživatelům ("Najděte jim jejich ztracené clustery!") nebo Programátoři sobě ("Pošlete svému známému programátorovi CD s neoblíbenou hudbou, ať si nestaví kafe přímo na stůl!") ???

    OdpovědětVymazat
  10. Tuto posielam pre matky které by se rady usmáli...snad raz....hopperinvasion.com....yeah

    OdpovědětVymazat